Aktualno

Zveza ŠKIS ima novega predsednika

Predstavniki študentskih klubov Slovenije so izvolili novo vodstvo Zveze ŠKIS. Na mesto predsednika je bil izvoljen Miha Zupančič. V študentskem organiziranju
ima kar nekaj izkušenj, saj je svoja študentska leta posvetil ravno temu. Začel je kot aktivist na klubu, ki ga je kasneje tudi vodil. Na Zvezi ŠKIS je opravljal dolžnosti kot vodja Dolenjske regije, član nadzorne komisije, preizkusil pa se je tudi kot član organizacijske ekipe Škisove tržnice. Zadnje leto pa je deloval kot 2. član predsedstva ŠOS iz strani ŠOLS. V svoji viziji je poudaril, da želi študentske klube med seboj ponovno povezati in vzpostaviti večje zaupanje med njimi in Zvezo ŠKIS, da bo zveza zares servis klubom, kot je zasnovano v samih njenih začetkih.

Poleg predsednika Mihe Zupančiča pa so svetniki študentskih klubov izvolili tudi člane Glavnega odbora. Glavni odbor sestavljajo Mark Perko (podpredsednik Zveze ŠKIS in predsednik Varnostnega sveta), Valentina Vegelj Strašek (blagajničarka), Mark Pralica (administrator), Nina Podboj (predsednica Upravnega odbora operativnega dela), Mia Hočevar (vodja Odbora za
 visoko šolstvo), Nika Bukovšek (vodja Odbora za socialo in zdravstvo), Nejc Herženjak (vodja Odbora za izobraževanje), Kaja Tržan (vodja Odbora za dijake) in Maruša Turnšek (vodja Mednarodnega odbora).

Novoizvoljena ekipa se zaveda, da Zveza ŠKIS brez sodelovanja klubov ne more delovati na lokalni in nacionalni ravni, zato je njihov glavni cilj pridobiti prvotno zaupanje klubov ter povečati njihovo pripadnost zvezi. Glavno načelo, ki mu bodo novoizvoljeni v prihodnje sledili, je transparentnost in dostop do informacij preko katerega bo možno pokazati, da delovanje zveze ŠKIS temelji na odkritosti in kredibilnosti. Poudarek mandata pa bo tudi na prenosu znanja na mlajši kader.